Eerste kalibratie European Center for Flow Measurement

Nieuws

Eerste kalibratie European Center for Flow Measurement

Een nieuwe mijlpaal voor het European Center for Flow Measurement: op 1 februari werd de eerste flowmeter gebracht voor kalibratie in de nieuwe grote waterflow installatie van VSL op de Maasvlakte. Persoonlijk afgeleverd door Andre Boer, directeur van KROHNE Nederland.

De unieke installatie, die op 28 maart officieel wordt geopend, kan hogedruk vloeistof kalibraties uitvoeren voor flowmeters tot 24 inch met een maximale flow van 2500 m3/h. De capaciteit voor vloeistof kalibraties is hiermee sterk vergroot: de faciliteit in Dordrecht had een maximale flow van 400m3/h. VSL kan met deze kalibratie capaciteit nu ook aan de groeiende vraag voldoen om grote flowmeters te kalibreren.

Na de eerste meter die vandaag gebracht werd, afkomstig van een Nederlandse partij, zullen nog vele meters volgen: van nationale en internationale meterfabrikanten, maar ook meters die nu al gebruikt worden in het veld.

Chief metrologist Erik Smits:

“In het nieuwe European Center for Flow Measurement kunnen we nóg nauwkeuriger kalibreren en dus ook voor meters met een grotere diameter. Bovendien kunnen we met deze nieuwe en geavanceerde installatie ook de vloeistofmeetinstrumenten voor duurzame en hernieuwbare vloeistoffen meten en kalibreren. Daarmee leveren we een wezenlijke bijdrage aan de energietransitie.”

Op 28 maart wordt de nieuwe faciliteit feestelijk geopend.