Kalibraties

VSL levert kalibraties met minimale meetonzekerheden en een herleidbaarheid naar primaire standaarden.

Onze diensten

Kalibraties

Het belang van kalibraties
Nauwkeurigheid én herleidbaarheid in metingen is essentieel voor de kwaliteit van producten en onderzoeken, die vaak sterk samenhangt met de kwaliteit van metingen

Een nauwkeurige meting in productieprocessen heeft meestal directe invloed op het percentage afkeur en op de veiligheid. Bij metingen waarvan het resultaat gekoppeld is aan betalingen, zoals bij CO2-uitstoot of bij transport van olie, wil de betalende partij niet te veel betalen en de ontvangende partij niet te weinig krijgen. Er moet dus vertrouwen zijn in de uitkomst van een meting.

Nationale en internationale meetstandaarden

Door apparatuur bij VSL te laten kalibreren, vergelijk je meetapparatuur direct of indirect met nationale, primaire standaarden. Hierdoor blijft de meetonzekerheid minimaal en is de meting herleidbaar naar die standaarden. VSL is ook nauw betrokken bij de internationale, metrologische infrastructuur. Onze certificaten worden breed erkend via het CIPM Mutual Recognition Agreement (MRA).

Meer weten over onze diensten?

Onze experts staan voor je klaar.

Michael van Schaik
Senior Account Manager

Meetapparatuur op tijd kalibreren

Om een meting te kunnen vergelijken met die van een ander of met die van vorig jaar, moet de meting herleidbaar zijn. Hiervoor is het essentieel om meetapparatuur tijdig en correct te kalibreren. Wij kunnen helpen om de herkalibratietermijn vast te stellen en te zorgen voor tijdige herkalibratie. Met een zorgvuldige planning beperken we het verlies van kostbare tijd.

Bekijk onze vakgebieden