SuperGPS-project genomineerd voor de Computable Awards 2023

Nieuws

SuperGPS-project genomineerd voor de Computable Awards 2023

Het SuperGPS-project is genomineerd voor een Computable Award 2023 in de categorie Partnerproject. We zijn ontzettend trots op deze nominatie, die het resultaat is van een prachtige samenwerking met TU Delft en de Vrije Universiteit Amsterdam. Zoals we het al uitlegden op BNR Nieuwsradio: SuperGPS is een nieuw plaatsbepalingssysteem dat robuuster en nauwkeuriger is dan GPS, óók in bebouwde gebieden. Dit systeem kan een nauwkeurigheid van tien centimeter behalen en is van toepassing op diverse tijden locatieafhankelijke toepassingen, zoals automatisch rijdende auto’s en de volgende generatie mobiele netwerken.

Tegenwoordig maakt een groot deel van onze infrastructuur gebruik van satellietnavigatiesystemen zoals het Amerikaanse GPS en het Europese Galileo. De signalen van deze systemen zijn echter relatief zwak en kunnen onnauwkeurig zijn wanneer ze geblokkeerd of gereflecteerd worden door gebouwen.

Het ‘SuperGPS-project’ van de onderzoekers van de TU Delft, Vrije Universiteit Amsterdam en VSL biedt een oplossing voor deze problemen. Een reden voor de jury van de Computable Awards 2023 om het project te nomineren. Lees hier de volledige onderbouwing van de hoofdjury.

Wil je ons ook helpen de award te winnen? Stem dan hier op het ‘SuperGPS-project’ en zet een spotlight op de rol van metrologie in de ontwikkeling van technologie voor een betere toekomst.