Wetenschappelijk Ontwikkelaar

11 mei 2022
Vacaturenummer 009

 

Wil jij werken bij één van ’s werelds meest toonaangevende bedrijven op het gebied van metrologie? Lijkt het je leuk om samen met andere specialisten bij te dragen aan onbetwistbare meetresultaten en het verbeteren hiervan? Ben jij graag de spil in een team? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

In de groep Flow gas in Delft is een vacature voor de functie

Wetenschappelijk medewerker/ontwikkelaar [32-40 uren per week]

Bij VSL zijn we constant bezig met het verbeteren van de manieren waarop we metingen zo nauwkeurig mogelijk uitvoeren. Dit doen we door middel van onderzoeksprojecten samen met andere meetinstituten, universiteiten, en industriepartners.

Als wetenschappelijk medewerker/ontwikkelaar ga je werken aan diverse projecten, die zijn gericht op de ontwikkeling van meetstandaarden, -methoden en -software. Je levert een belangrijke bijdrage aan de lopende onderzoeksprogramma’s op dit gebied en aan verbeteren van bestaande meetopstellingen. Hiermee draag je actief bij aan het meten van energiestromen in de energietransitie.

 

De ideale kandidaat

  • Je bent afgestudeerd in de werktuigbouwkunde of technische natuurkunde aan de universiteit of hebt een aanverwante, technische opleiding.
  • Je bent thuis in fysische meettechnieken en bent in staat deze door ideeën te helpen ontwikkelen tot een kant-en-klare meetopstelling.
  • Je combineert praktische vaardigheden met analytisch inzicht.
  • Je heb ervaring met data-acquisitie en dataverwerking.
  • Je bent overtuigend, kunt een project leiden, inspirerend en bruist van energie.
  • Het is zeker een pré als je een sleutelaar aan motoren of oude auto’s bent
  • Je beschikt over een goede spreek- en schrijfvaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal.
  • Je past op eigen wijze binnen VSL en onze kernwaarden; ondernemend en kritisch.

 

Over VSL
VSL maakt deel uit van First Dutch Innovations en telt bijna honderd gedreven medewerkers. In opdracht van de Nederlandse overheid ontwikkelen en beheren wij de nationale meetstandaarden. Wij zorgen ervoor dat deze tot de top van de wereld behoren en internationaal geaccepteerd zijn. Naast kalibraties biedt VSL maatwerk, referentiematerialen, interlaboratoriumvergelijkingen en trainingen. VSL levert een belangrijke bijdrage aan de betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatie van producten en processen in het bedrijfsleven en de samenleving. Kijk op www.vsl.nl voor meer informatie over onze organisatie.

Wat doe je zo gedurende je dag/week
Je hebt een afwisselende functie. Een deel van je tijd breng je door in het laboratorium waar je kalibraties uitvoert en meetmethoden verbetert voor VSL en klanten. De meetresultaten verwerk je op kantoor tot een kalibratiecertificaat en je bespreekt dit met je collega’s. Ook zal een deel vna je tijd zitten in het uitvoeren van kalibraties op locatie bij klanten, waar je zowel binnen als buiten Europa af en toe een weekje weg bent (enkele weken per jaar). En voor een deel van je werk kan je ingezet worden op onderzoek naar nieuwe meetstandaarden samen met de wetenschappers in het team.

Wat wij jou zoal bieden
Een team van enthousiaste collega’s met een hart voor VSL. Een werkomgeving waar je het beste uit jezelf kunt halen. Dat zie je direct terug in onze op TNO gebaseerde arbeidsvoorwaarden, in de aandacht die we hebben voor medewerkers en in de manier waarop we omgaan met opleiding en scholing. Onze werksfeer is informeel en betrokken. In ieder geval kun je rekenen op een goed basissalaris, maximaal schaal 10, een dertiende maand, flexbudget en minimaal 33 verlofdagen. Je arbeidsvoorwaardenpakket stel je deels zelf samen, denk hierbij aan het naar wens inzetten van jouw maandelijkse flexbudget.


Enthousiast? Solliciteer en word onze collega!
Wil jij werken in een boeiende en afwisselende functie in een bedrijf dat behoort tot de top op het gebied van meten? Stuur dan direct je cv en motivatie naar Lydia de Koning, HR-adviseur, via ldekoning@vsl.nl

Heb je nog vragen over deze functie? Dan kun je contact opnemen met Elvira Huizeling, Manager Operations, via ehuizeling@vsl.nl

Heb je vragen over de procedure, dan kun je bellen met Lydia de Koning (015-2691543). Wij maken graag kennis met je!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.