Wetenschappelijk ontwikkelaar

18 November 2021
Vacaturenummer 015

 

Wil jij werken bij één van ’s werelds meest toonaangevende bedrijven op het gebied van metrologie? Lijkt het je leuk om samen met andere specialisten bij te dragen aan onbetwistbare meetresultaten en het verbeteren hiervan? Ben jij graag de spil in een team? Dan ben jij de persoon die we zoeken!
 

In de groep Ioniserende Straling in Delft is een vacature voor de functie van:

 

Wetenschappelijk ontwikkelaar [32-40 uren per week]

 

Goede gezondheidszorg is iets wat we allemaal willen. Ook VSL levert hier een bijdrage aan door te werken aan de verbetering van de meettechnieken op het gebied van de radiodiagnostiek en radiotherapie. Tot het werkgebied behoren zowel de medische als de industriële sector met nauwkeurige metingen  t.b.v. zowel stralingsveiligheid, radiodiagnostiek als radiotherapie. Hiervoor beschikt VSL over een high-end laboratorium met een aantal bestralingsfaciliteiten, waaronder bundels gammastraling, röntgentoestellen en brachytherapiebronnen. Met deze opstellingen worden kalibraties en andere diensten, zoals dosimetrie-audits en adviesopdrachten uitgevoerd. Daarnaast zijn we bij VSL constant bezig met het verbeteren van de meetmethodes en -faciliteiten.

 

Als wetenschappelijk ontwikkelaar ga je werken aan diverse kalibratie-opdrachten en projecten, die zijn gericht op de ontwikkeling van meetstandaarden, -methoden en -software. Je levert een belangrijke bijdrage aan de lopende onderzoeksprogramma’s op dit gebied en aan het verbeteren van bestaande meetopstellingen.

 

De ideale kandidaat

 

  • Je hebt een afgeronde opleiding Technische Natuurkunde op HBO of universitair niveau en hebt (bij voorkeur) enkele jaren ervaring met nauwkeurige meettechnieken voor ioniserende straling.
  • Je bent thuis in fysische meettechnieken en bent in staat deze door te helpen ontwikkelen tot een kant-en-klare meetopstelling.
  • Je bent in het bezit van een erkend diploma Stralingsbeschermingsdeskundige op het niveau van coördinerend deskundige of je bent bereid deze op korte termijn te halen.
  • Je werkt nauwgezet en richt je met enthousiasme op nieuwe uitdagingen.
  • Je combineert praktische vaardigheden met analytisch inzicht.
  • Je hebt ervaring met data-acquisitie en dataverwerking.
  • Je voelt je thuis in een projectmatige omgeving.
  • Je bent overtuigend, inspirerend en energiek.
  • Je beschikt over een goede spreek- en schrijfvaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal.
  • Je past op eigen wijze binnen VSL en onze kernwaarden; ondernemend en kritisch.

 

Voor deze functie is het overleggen van een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) noodzakelijk, evenals het ondergaan van een medische keuring bij aanstelling door een stralingsarts.

 

Over VSL
VSL maakt deel uit van First Dutch Innovations en telt bijna honderd gedreven medewerkers. In opdracht van de Nederlandse overheid ontwikkelen en beheren wij de nationale meetstandaarden. Wij zorgen ervoor dat deze tot de top van de wereld behoren en internationaal geaccepteerd zijn. Naast kalibraties biedt VSL maatwerk, referentiematerialen, interlaboratoriumvergelijkingen en trainingen. VSL levert een belangrijke bijdrage aan de betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatie van producten en processen in het bedrijfsleven en de samenleving. Kijk op www.vsl.nl voor meer informatie over onze organisatie.

 

Wat wij jou zoal bieden

Een team van enthousiaste collega’s met een hart voor VSL. Een werkomgeving waar je het beste uit jezelf kunt halen. Dat zie je direct terug in onze op TNO gebaseerde arbeidsvoorwaarden, in de aandacht die we hebben voor medewerkers en in de manier waarop we omgaan met opleiding en scholing. Onze werksfeer is informeel en betrokken. In ieder geval kun je rekenen op een goed

basissalaris, maximaal schaal 10, een dertiende maand, flexbudget en minimaal 33 verlofdagen. Je arbeidsvoorwaardenpakket stel je deels zelf samen, denk hierbij aan het naar wens inzetten van jouw maandelijkse flexbudget.


Enthousiast? Solliciteer en word onze collega!
Wil jij werken in een boeiende en afwisselende functie in een bedrijf dat behoort tot de top op het gebied van meten? Stuur dan direct je cv en motivatie vóór 18 januari 2021 naar Lydia de Koning, HR-adviseur, via ldekoning@vsl.nl


Heb je nog vragen over deze functie? Dan kun je contact opnemen met Manon Haring, Operations Manager, via mharing@vsl.nlWij maken graag kennis met je!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.