Projectmanager

10 oktober 2022
Vacaturenummer 013

 

Wil jij werken bij één van ’s werelds meest toonaangevende bedrijven op het gebied van metrologie? Lijkt het je leuk om samen met andere specialisten bij te dragen aan onbetwistbare meetresultaten in een hoogwaardig uitgerust laboratorium? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

Binnen VSL werkt een team van enthousiaste projectmanagers dat gezamenlijk alle projecten leidt voor het beheren en wetenschappelijk ontwikkelen van de relevante metrologische standaarden voor Nederland. Daarnaast zijn de projectmanagers ook verantwoordelijk voor de tijdige uitvoering van de commerciële metrologieprojecten.

In dit team is een tijdelijke vacature ontstaan en daarom zijn we op zoek naar een enthousiaste:

 

Projectmanager [32 tot 40 uur per week]

 

Jouw werkgebied

Als projectmanager vervul je een spilfunctie bij het realiseren van zowel de onderzoeks- als de commerciële metrologieprojecten. Jouw aandachtsgebieden zijn de technologieën Elektriciteit ,Lengte en  Optica.
Je bent betrokken vanaf de initiatie- tot en met de realisatiefase van projecten. Tijdens de ideeënfase van projecten ben je verantwoordelijk voor het soepel laten verlopen van de processen. Wanneer de ideeën uitgewerkt worden naar concrete projecten regisseer je de workflow van het offerteproces en/of de contractvormingsfase. Je zorgt ervoor dat er een realistische planning ten grondslag ligt aan de offertes en/of het contract. In de uitvoeringsfase van projecten ben je verantwoordelijk voor de driehoek: tijd, kwaliteit en geld. Taken die hierbij horen zijn: opstellen en bewaking van (capaciteits)planningen, budgetbewaking, kwaliteitsbewaking en risicomanagement. Je stelt de jaarplannen, tussen- en eindrapportages op in samenwerking met je collega’s. Je draagt zorg voor goede onderbouwingen voor (project) investeringen. Je leidt de projecten, escaleert tijdig bij problemen en draagt passende oplossingen aan. In de afrondende fase van projecten zorg je voor een fit-for-purpose eindrapportage, zowel technisch als financieel, een projectevaluatie en kennisborging. Indien gewenst draag je bij aan de valorisatie van het onderzoeksresultaat in bijvoorbeeld de vorm van een nieuw product.

 

Dit heb je in huis:

 • Een afgeronde HBO of WO (MSc of PhD) opleiding in een technische of natuurwetenschappelijke richting
 • Je hebt aantoonbare ervaring in het leiden van omvangrijke projecten danwel meerdere projecten tegelijk
 • Je hebt affiniteit met programma management en kennis van projectmatig werken
 • Je kan goed schakelen tussen verschillende onderwerpen, persoonlijkheden en fases van projecten
 • Je hebt een goede spreek- en schrijfvaardigheid in het Nederlands en Engels
 • Je bent bestand tegen werken onder tijdsdruk en je zet een stapje extra indien nodig
 • Je bent communicatief en adviesvaardig en houdt van netwerken

Uiteraard ben je een enthousiaste en betrokken teamspeler, probleemoplossend en je weet je collega’s te inspireren met je optimisme. Je bent in staat om hoofd- en bijzaken te onderscheiden en om zowel zelfstandig als in teamverband samen te werken.

Over VSL
VSL maakt deel uit van First Dutch Innovations en TNO en telt ruim honderd gepassioneerde medewerkers. In opdracht van de Nederlandse overheid ontwikkelen en beheren wij de nationale meetstandaarden. Wij zorgen ervoor dat deze tot de top van de wereld behoren en internationaal geaccepteerd zijn. Daarnaast verzorgen we onder meer kalibraties, maatwerk, referentiematerialen, interlaboratoriumvergelijkingen en trainingen. Als nationaal metrologisch instituut (NMI) maken we de meetresultaten van bedrijven, laboratoria en instellingen direct herleidbaar naar internationale standaarden. Daarmee levert VSL een belangrijke bijdrage aan de betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatie van producten en processen in het bedrijfsleven en de samenleving.

Jouw beloning
Je bent vrij om jouw functie op eigen wijze invulling te geven, de kansen te benutten en op die manier zowel jouw individuele als de gezamenlijke doelen te bereiken. We bieden je een uitdagende functie binnen een aangenaam, informeel en sociaal bedrijf. Je komt terecht in waar iedereen gelijke kans krijgt en collega's altijd voor elkaar klaar staan.

Daarnaast ontvang je een uitstekend salaris met diverse secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • Salarisschaal 10-12, indeling op grond van kennis en ervaring;
 • Een 13e maand;
 • Jaarlijks 28 basis verlofdagen en 5 ATV dagen bij een fulltime dienstverband;
 • Laptop en telefoon.

Wij voorzien in goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast? Solliciteer dan en word onze collega!
Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Sarwar Bakhtiar, Operationeel manager

Heb je interesse stuur dan je CV en motivatie vóór 1 november naar Lydia de Koning, personeelsadviseur