Integriteit van het gasmengsel

20-09-2018

Op donderdag 20 september organiseren VSL en NEN normcommissie 310 158 Gasanalyse de themadag Gasanalyse "Integriteit van het gasmengsel".

Hoe verkrijg je een integer, betrouwbaar, kalibratiegasmengsel en hoe zorg je ervoor dat een sample van een gasmengsel onveranderd de analyzer bereikt? ISO 16664 beschrijft factoren die invloed hebben op de compositie van zuivere gassen en homogene gasmengsels die gebruikt worden voor kalibraties. Tijdens de themadag zullen verschillende bedrijven hun praktijkervaringen delen op het gebied van materialen, methodes en omgevingsfactoren die de integriteit van het gasmengsel kunnen beïnvloeden. Met presentaties over:

  •  factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van kalibratiegasmengsels tijdens de productie 
  •  het gebruik van materialen zoals cilinders, reduceerventielen en leidingwerk die zorgen dat de integriteit van het gasmengsel behouden blijft
  •  continue gasanalyse in productie processen 
  •  de sampling, opslag en stabiliteit van gasmengsels zoals biomethaan


Tijdens de 15e editie wordt tevens het nieuwe "Gas Analysis Platform" geïntroduceerd. Dit gebruikersplatform zal worden beheerd door NEN en wordt ingezet voor de uitwisseling van informatie en ervaringen, ondersteuning bij normontwikkelingen en wederzijdse kennisontwikkeling op het gebied van gasanalyse. We horen graag hoe we ieders betrokkenheid bij dit forum kunnen stimuleren.

VSL en de NEN normcommissie 310 158 Gasanalyse denken hiermee een uitermate boeiend programma aan te bieden en hopen uw interesse te hebben gewekt. De dag wordt afgesloten met een rondleiding over diverse VSL laboratoria, gevolgd door een hapje en een drankje en de gelegenheid om verder na te praten.

Voor meer informatie over het programma klik hier

Direct aanmelden voor de themadag kunt u hier.