Kennissessie over de impact van de norm fotobiologische veiligheid

10-04-2019

Wanneer moet mijn product voldoen aan de norm fotobiologische veiligheid? Welke aspecten van verlichting hebben invloed op mens, dier en plant? Hoe kan de norm fotobiologische veiligheid uw organisatie helpen uw productinnovaties sneller naar de markt te brengen?

Dit zijn enkele vragen die centraal staan tijdens de kennissessie over de impact van de norm fotobiologische veiligheid, op woensdag 10 april.

Verlichting valt niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Van het creëren van een veilige openbare ruimte, tot het efficiënter groeien van gewassen in de land- en tuinbouw. Ook het dag- en nachtritme van dieren kan eenvoudig worden beïnvloed door het aanpassen van het lichtspectrum. Daarnaast wordt verlichting ook gebruikt voor tal van medische doeleinden, zoals het opsporen van huidaandoeningen, of in industriële applicaties, zoals de printindustrie. Om veiligheid van mens en dier te waarborgen moet verlichting voldoen aan internationale standaarden, waaronder de standaard (NEN-EN-IEC 62471:2008) fotobiologische veiligheid.

Tijdens deze kennissessie zullen wij ingaan op de gevolgen van deze norm en hoe deze norm u kan helpen sneller toegang te krijgen tot nieuwe markten. Aan de hand van praktische voorbeelden zullen wij de mogelijkheden presenteren om het proces van innovatie tot product te versnellen. Uiteraard zal er voldoende ruimte zijn voor discussie en het vinden van nieuwe samenwerkingsmogelijkheden. Tot 10 april!

Voor wie is deze kennissessie interessant?
Deze kennissessie is interessant voor iedereen die te maken heeft met verlichting of met producten waarin lichtbronnen verwerkt zijn. Deze kennissessie focust op ontwikkelaars van nieuwe verlichtingsconcepten en -producten; degene die betrokken zijn bij productintroducties, markttoegang en regelgevingsissues; lab managers; kwaliteitsmanagers; en degene die bij hun bedrijf betrokken zijn rondom thema's als fotobiologische veiligheid.

Kennissessie
Als het kennisinstituut op het gebied van metrologie in Nederland brengt VSL de experts op het gebied van verlichting en fotobiologische veiligheid bij elkaar tijdens de kennissessie fotobiologische veiligheid en impact van verlichting op woensdag 10 april 2019.

Aanmelden
Bezoek VSL op woensdag 10 april. Deelname aan deze kennissessie is gratis. Wel is vooraf aanmelden verplicht in verband met het aantal beschikbare plaatsen.

Programma

12.00

Inloop met lunchbuffet

13.00

Welkom door VSL

13.10

Hoe wordt er gemeten?
VSL zal aan de hand van een concrete case vertellen welke metingen uitgevoerd moeten worden en wat daarbij komt kijken.

13.40

Wat betekent de standaard?
Wat is de impact van deze norm op productinnovatie bij Philips?

14.10

Koffie- & theepauze

14.30

Waarom zijn er standaarden op dit gebied?
Wat is de medische noodzaak van de norm fotobiologische veiligheid?

15.00

Discussie

15.45

Labtour

16.30

Netwerkborrel

17.30

Afronding


Waarom deelnemen

  • Verkrijg de laatste inzichten rondom het thema fotobiologische veiligheid
  • Leer hoe u met de juiste certificeringen uw product sneller naar de markt kunt brengen
  • Hoor de laatste ontwikkelingen op het gebied van fotobiologische veiligheid
  • Vergroot uw netwerk


Volledige ondersteuning en innovatie
VSL heeft een breed portfolio aan metrologische diensten en kan uw product herleidbaar kalibreren. Daarmee krijgt u vertrouwen om uw innovaties sneller naar de markt te brengen.

Expert support
Met een uitgebreid netwerk en kennis op het gebied van verlichting kan VSL u assisteren met de vereiste certificeringen voor het versnellen van productinnovaties en -lanceringen.

Meer informatie
Neemt u contact op met Jacob Jan de Boer voor meer informatie over deze kennissessie.

Jacob Jan de Boer
jjdeboer@vsl.nl
+31 15 269 1718

Locatie
De kennissessie fotobiologische veiligheid vindt plaats op VSL. VSL is gehuisvest op het Delft business park Technopolis. De routebeschrijving is te vinden via de volgende link.
Thijsseweg 11
2629 JA Delft