"Sensoren voor gasanalyse"

08-08-2017

Op donderdag 21 september organiseren VSL en de NEN normcommissie 310 158 de 14e Themadag Gasanalyse "Sensoren voor gasanalyse".

Sensoren zijn de voelsprieten van de digitale wereld. Ze worden al jaren gebruik in allerlei toepassingen zoals het waarnemen van temperatuur, licht of beweging. Door te blijven innoveren worden sensoren steeds beter betaalbaar en kunnen ze voor uiteenlopende doeleinden gebruikt worden. Bijvoorbeeld in zelfrijdende auto's, voor computergames en in robots. Maar hoe zit het met de laatste ontwikkelingen op het gebied van sensoren voor gasanalyse? Tijdens de 14e editie van de jaarlijkse Themadag Gasanalyse staan de presentaties in het teken van sensoren voor gasanalyse. Hoe dragen gassensoren bij aan de veiligheid in het laboratorium. Waar worden de gassensoren voor de toekomst van gemaakt en wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van sensoren voor biogas en aardgas. Hoe werken gassensoren in de praktijk bij metingen aan luchtkwaliteit en hoe zit het met de validatie van gassensoren?
De dag wordt afgesloten met een rondleiding over diverse VSL laboratoria, gevolgd door een hapje en een drankje en de gelegenheid om verder na te praten.

Meer informatie over het programma vind je hier.

Direct aanmelden kan hier.