VSL introduceert digitaal beveiligde certificaten en rapporten voor haar kalibraties die de papieren versies zullen vervangen.

12-06-2020

Tot nu toe heeft VSL haar klanten papieren certificaten en rapporten verstrekt. Het digitaal ter beschikking stellen van deze documenten sluit beter aan bij de huidige maatschappelijke behoeften en eisen, maar heeft ook een aantal belangrijke andere voordelen. VSL zorgt voor een optimale kwaliteit van uw meetgegevens. Het importeren van digitale certificeringen en validatie van authenticiteit maakt deel uit van dit proces. Digitale documenten helpen u en ons om onze omgeving te redden, de opslag van documenten te minimaliseren en typefouten van cruciale gegevens te voorkomen, aangezien het kopiëren van waarden naar uw eigen systemen veel gemakkelijker kan plaatsvinden. Daarom heeft VSL besloten de documenten alleen in digitale versie aan te leveren.

Authenticatie van documenten
Aangezien de digitale certificaten authentiek moeten zijn, zal VSL deze waardevolle documenten voorzien van een digitale handtekening. Deze handtekening is een digitaal zegel op het document dat het aanbrengen van wijzigingen in de documenten verbiedt. Elke wijziging aan het document zal het digitale zegel "verbreken" en zal in het document worden weergegeven. Door deze aanpak kunnen u of derden onafhankelijk de authenticiteit ervan verifiëren en kunt u het document vrijelijk verspreiden via e-mail of op een andere manier, terwijl de authenticiteit geldig blijft.
Wanneer u of een derde het document opent in Acrobat Reader (gratis te downloaden op https://acrobat.adobe.com), wordt het gecodeerde document automatisch geverifieerd door internet op echtheid. De geldigheid wordt weergegeven in de koptekst van het document. 


 Meer details kunnen worden geverifieerd in het handtekeningvenster, zoals de laatste validatie via internet. Klik gewoon op de digitale stempel en het handtekeningpaneel wordt geopend om de details van de handtekening weer te geven. Hierdoor bent u er zeker van dat het document afkomstig is van de oorspronkelijke afzender en zijn er geen extra stempels of handtekeningen nodig.

 

Digitale certificeringen, rapporten en validaties van authenticiteit zijn een volgende stap in de ambitie van VSL om papierloos te werken en te communiceren. VSL zet de ontwikkelingen op een digitaal venster voor onze gewaardeerde relaties voort en houdt u op de hoogte van de relevante statusupdates.


Met deze stap is VSL meer toekomstbestendig. VSL begrijpt echter dat deze wijziging gevolgen heeft voor u en uw processen. Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op vsl@vsl.nl.