Meetexpert Flow

11 mei 2022
Vacaturenummer 004

 

Wil jij werken bij één van ’s werelds meest toonaangevende bedrijven op het gebied van metrologie? Lijkt het je leuk om samen met andere specialisten bij te dragen aan onbetwistbare meetresultaten in een hoogwaardig uitgerust laboratorium? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

Binnen VSL werken diverse teams aan metingen en kalibraties voor internationale klanten op het gebied van meetstandaarden. Naast de opdrachten voor klanten werken we mee aan Europese onderzoeksproject voor nieuwe en verbeterde meetstandaarden. De opdrachten worden vaak op onze eigen locaties in Nederland uitgevoerd, maar dit kan tevens plaats vinden bij onze klanten in binnen- of buitenland. Het werkveld waar we nu een metrologisch medewerker voor zoeken is volume, vloeistof- en gasstroming.

Binnen het Flowteam zijn we op zoek naar een enthousiaste:

 

Meetexpert Flow [32 tot 40 uur per week]

Jouw werkgebied
Je werkt in het team vloeistof flow en waar nodig bij het team gas flow. Samen met deze teams bestaande uit metrologen en wetenschappers voer je metingen uit op het hoogst haalbare niveau. Deze opdrachten voer je voornamelijk uit op ons eigen nieuwe locatie op de Maasvlakte Rotterdam, maar af en toe ook op locatie bij de klant in binnen- en vaak ook in het buitenland. Dat betekent dat je heel precies werkt, abstract kunt denken en de drive hebt om alle cijfers achter de komma te snappen. Procedures volg je nauwgezet en je kijkt ook graag over de schutting bij de andere afdelingen en technologieën die we in huis hebben.

Dit heb je in huis:

  • Een afgeronde HBO-opleiding in een technische of natuurwetenschappelijke richting.
  • Je hebt affiniteit met meten en houdt van nauwkeurig werken.
  • Je bent breed geïnteresseerd in de metrologie, zodat je in meerdere teams je draai weet te vinden.
  • Je hebt een goede spreek- en schrijfvaardigheid in het Engels en Nederlands.
  • Je bouwt graag bruggen tussen verschillende teams en technologieën en neemt graag eigenaarschap over je werk.

Uiteraard ben je flexibel, een enthousiaste en betrokken teamspeler, praktisch ingesteld en je weet je collega’s te inspireren met je optimisme. Je bent in staat om hoofd- en bijzaken te onderscheiden en om zowel zelfstandig als in teamverband samen te werken.

Over VSL
VSL maakt deel uit van First Dutch Innovations en telt ruim honderd gepassioneerde medewerkers. In opdracht van de Nederlandse overheid ontwikkelen en beheren wij de nationale meetstandaarden. En wij zorgen ervoor dat deze tot de top van de wereld behoren en internationaal geaccepteerd zijn. Daarnaast verzorgen we onder meer kalibraties, maatwerk, referentiematerialen, interlaboratoriumvergelijkingen en trainingen. Als nationaal metrologisch instituut (NMI) maken we de meetresultaten van bedrijven, laboratoria en instellingen direct herleidbaar naar internationale standaarden. Daarmee levert VSL een belangrijke bijdrage aan de betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatie van producten en processen in het bedrijfsleven en de samenleving.

Wat doe je zo gedurende je dag/week
De meeste tijd breng je door in het laboratorium waar je beheer en kalibraties uitvoert voor VSL en haar klanten. De meetresultaten verwerk je tot een kalibratiecertificaat of rapport en je bespreekt dit met je collega’s. Met de teams werk je aan continue verbeteringen om metingen en het proces er omheen te optimaliseren en te verbeteren (VSL is geaccrediteerd onder ISO/IEC17025). Als je ervaring opgebouwd hebt in het uitvoeren van kalibraties ga je dit soort werkzaamheden ook op locatie bij een klant oppakken, vaak met een collega uit het team. Advisering aan klanten kan dan ook onderdeel uitmaken van jouw werkzaamheden. Voor een deel van je werk kan je ingezet worden op onderzoek naar nieuwe meetstandaarden samen met de wetenschappers in het team.

Dit bieden we jou
VSL biedt je een werkomgeving waar je het beste uit jezelf kunt halen. Dat zie je direct terug in onze arbeidsvoorwaarden, in de aandacht die we hebben voor medewerkers en in de manier waarop we omgaan met opleiding en scholing. Onze werksfeer is informeel en betrokken. In ieder geval kun je rekenen op een goed basissalaris, een dertiende maand en een ruim aantal verlofdagen. Je arbeidsvoorwaardenpakket stel je deels zelf samen, denk hierbij aan het naar wens inzetten van jouw flexbudget.

Enthousiast? Solliciteer dan en word onze collega!
Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met

Erik Smits
Operationeel manager
E-mail: fsmits@vsl.nl

Wil jij werken in een boeiende en afwisselende functie in een bedrijf dat behoort tot de top op het gebied van meten? Stuur dan je CV en motivatie naar:
Lydia de Koning
personeelsadviseur VSL

E-mail: ldekoning@vsl.nl
T: 015-2691543