Meetexpert Flow

1 november 2018
Vacaturenummer 018


Wil jij werken bij één van ’s werelds meest toonaangevende bedrijven op het gebied van metrologie? Lijkt het je leuk om samen met andere specialisten bij te dragen aan onbetwistbare meetresultaten in een hoogwaardig uitgerust laboratorium? 
Dan ben jij de persoon die we zoeken!

Voor de afdeling Kalibratie & Referentiematerialen, technologie vloeistof, stroming & volume in Dordrecht zijn we per direct op zoek naar een enthousiaste:

Meetexpert Flow (32 - 40 uur per week)

Samen met een klein team van metrologen en wetenschappers voer je metingen uit op het hoogst haalbare niveau. Deze opdrachten voer je voornamelijk uit in ons eigen laboratorium in Dordrecht, of op locatie bij de klant in binnen- of buitenland. Dat betekent dat je heel precies werkt, abstract kunt denken en de drive hebt om alle cijfers achter de komma te snappen. Procedures volg je nauwgezet en je kijkt ook graag over de schutting bij de andere afdelingen en technologieën die we in huis hebben, zoals temperatuur en druk.
Dat maakt werken voor VSL zo uitdagend en interessant.

Dit heb je in huis

  • Een afgeronde technische HBO-opleiding, zoals technische natuurkunde of werktuigbouwkunde of een MBO-opleiding, aangevuld met een aantal jaar ervaring in een laboratorium.
  • Een goede spreek- en schrijfvaardigheid in het Nederlands en Engels.


Uiteraard ben je vakbekwaam en heb je parate kennis op het vlak van Flow-technologie. Heb je kennis van meet- en regeltechniek dan is dat een pre. 
Je werkt nauwkeurig en je hebt oog voor detail. Nieuwe inzichten maak jij je snel eigen. Je hebt de ambitie om jezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast ben je proactief, praktisch ingesteld en in staat om zowel projectmatig als in teamverband te werken. 

Over VSL
VSL maakt deel uit van First Dutch Innovations en telt ruim honderd gepassioneerde medewerkers. In opdracht van de Nederlandse overheid ontwikkelen en beheren wij de nationale meetstandaarden. Wij zorgen ervoor dat deze tot de top van de wereld behoren en internationaal geaccepteerd zijn. Naast kalibraties biedt VSL maatwerk, referentiematerialen, interlaboratoriumvergelijkingen en trainingen. Als nationaal metrologisch instituut (NMI) maken we de meetresultaten van bedrijven, laboratoria en instellingen direct herleidbaar naar internationale standaarden. Daarmee levert VSL een belangrijke bijdrage aan de betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatie van producten en processen in het bedrijfsleven en de samenleving.

Over jouw team 
Je werkt op de afdeling Kalibratie & Referentiematerialen in het team Flow. Daarnaast heb je te maken met wetenschappers binnen Flow en medewerkers van de afdeling Sales & Planning en Logistiek.

Dit bieden we jou
VSL biedt je een werkomgeving waar je het beste uit jezelf kunt halen. Dat zie je direct terug in onze arbeidsvoorwaarden, in de aandacht die we hebben voor medewerkers en in de manier waarop we omgaan met opleiding en scholing. Onze werksfeer is informeel en betrokken. In ieder geval kun je rekenen op een goed basissalaris, een dertiende maand en een ruim aantal verlofdagen. Je arbeidsvoorwaardenpakket stel je deels zelf samen, denk hierbij aan het naar wens inzetten van jouw flexbudget.

Enthousiast? Solliciteer en word onze collega!
Wil jij werken in een boeiende en afwisselende functie in een bedrijf dat behoort tot de top op het gebied van meten? Stuur dan zo snel mogelijk maar uiterlijk vóór 8 december je cv en motivatie naar Lydia de Koning, HR-adviseur, via ldekoning@vsl.nl

Heb je nog vragen over deze functie? Dan kun je contact opnemen met Elvira Huizeling, afdelingsmanager Kalibratie & Referentiematerialen, via ehuizeling@vsl.nl

Heb je vragen over de procedure, dan kun je bellen met Lydia de Koning (015-2691543). Wij maken graag kennis met je!