Cursussen op het gebied van Metrologie

MEDEDELING:


Goed nieuws! 
VSL cursussen gaan online! In 
juni de eerste: de cursus onzekerheidsrekening. Dit vergt natuurlijk een iets andere aanpak dan voorheen. De oorspronkelijk 3 dagen worden over 3x3 blokken (9:00-12:00) verspreid. 

Het 1e blok, Basistheorie en Praktische oefeningen opstellen onzekerheidstabel, wordt verdeeld over 16, 17 + 18 juni. Het 2e blok, Aanvulling en Verdieping van de theorie en praktijk, vindt plaats op 21, 22 en 23 juli. Het 3e en laatste blok, Regressie en Invullen onzekerheidsbudget, vindt plaats op 28, 29 en 30 juli. 

Wilt u ook leren hoe u de betrouwbaarheid van uw meetresultaten kunt bepalen? Leer bij ons de onzekerheid in metingen verantwoord af te schatten aan de hand van een ‘recept’ en hoe u zelf een onzekerheidsbudget op kunt stellen. De cursus is een praktische vertaling van de EA-4/02. Voor informatie of aanmelding kunt u contact met opnemen via 
mdniet@vsl.nl


Ontwikkelingen op het gebied van technologie, wetgeving en (meet)standaarden volgen elkaar in hoog tempo op. Het is belangrijk dat uw medewerkers bijblijven en dat nieuwe medewerkers de essentie van meten en de daarbij horende begrippen leren te doorgronden.

Metrology College van VSL biedt een volledig pakket aan van cursussen en trainingen op het gebied van meten en kalibreren: van algemene cursussen over metrologie en herleidbaarheid tot specifieke cursussen op de diverse vakgebieden. Dit cursuspakket omvat zowel theorie als praktijk.

Overzicht trainingen
In ons cursusoverzicht vindt u de geplande trainingen met open inschrijving, inclusief data, locatie en prijs. Na afloop van de cursus ontvangt de cursist een verklaring van deelname.

Trainingen op maat
Behalve deze standaardcursussen kunnen we cursussen op maat leveren op de locatie van uw keuze.

Onze docenten
Trainingen van VSL worden altijd gegeven door specialisten uit het vakgebied. Veel van onze docenten nemen deel aan internationale overleggen en diverse normcommissies, waardoor zij altijd op de hoogte zijn van de actuele ontwikkelingen in hun vakgebied.

Deelnemers
Metrology College van VSL biedt verschillende opleidingen op het gebied van industriële metrologie. Die zijn bedoeld voor onder andere:

  • medewerkers van test- en kalibratielaboratoria
  • productontwikkelaars van industriële meetapparatuur
  • kalibratie- en keuringsmedewerkers in het veld
  • kwaliteitsmedewerkers