Metroloog Dosimetrie / Ioniserende Straling

19 december 2018

Vacaturenummer 020

 

Wil jij werken bij één van ’s werelds meest toonaangevende bedrijven op het gebied van metrologie? Lijkt het je leuk om samen met andere specialisten bij te dragen aan onbetwistbare meetresultaten in een hoogwaardig uitgerust laboratorium?
Dan ben jij de persoon die we zoeken!

 

Goede gezondheidszorg is iets wat we allemaal willen. Ook VSL levert hier een bijdrage aan door mee te werken aan verbetering van de meettechnieken van de radiodiagnostiek en radiotherapie.
Er is momenteel een sterke ontwikkeling in de diverse bestralingstechnieken, zoals MR Guided Radiotherapy en protonentherapie te zien. Hierdoor is er een groeiende behoefte aan betrouwbare en nauwkeurige metingen op het gebied van ioniserende straling. Er is in de afdeling Kalibratie & Referentiematerialen dan ook een vacature voor de functie

 

Metroloog dosimetrie / Ioniserende Straling (32-40 uur/week)

 

Tot het werkgebied behoren zowel de medische als de industriële sector met nauwkeurige metingen voor dosimetrie t.b.v. zowel stralingsveiligheid, radiodiagnostiek als radiotherapie. Hiervoor beschikt VSL over een high-end laboratorium met een aantal bestralingsfaciliteiten, waaronder bundels gammastraling, röntgentoestellen en brachytherapiebronnen, en bijbehorende meetfaciliteiten. Met deze opstellingen worden kalibraties en andere diensten, zoals dosimetrie-audits en adviesopdrachten uitgevoerd. Dat maakt werken voor VSL zo uitdagend en interessant.

 

Dit heb je in huis
Je hebt een afgeronde opleiding Technische Natuurkunde op HBO of universitair niveau en hebt bij voorkeur affiniteit of ervaring met nauwkeurige meettechnieken voor ioniserende straling (bijvoorbeeld in een radiotherapieomgeving) of in de klinische fysica.

Je werkt nauwgezet en richt je met enthousiasme op nieuwe uitdagingen. Je beschikt over een goede spreek- en schrijfvaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal. Je bent in het bezit van een erkend diploma Coördinerend Deskundige in de stralingsbescherming of je bent bereid deze op korte termijn te halen. Voor deze functie is het overleggen van een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) noodzakelijk.

Je bent nauwkeurig en je hebt oog voor detail. Nieuwe inzichten maak jij je snel eigen. Je hebt de ambitie om jezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast weet je van aanpakken, praktisch ingesteld en in staat om zowel projectmatig als in teamverband te werken.
In deze functie val je beroepsmatig in de categorie ‘blootgestelde werknemer’ en is een medische keuring bij aanstelling door een stralingsarts noodzakelijk. Jaarlijks wordt deze medische keuring herhaald.

 

Over VSL
VSL maakt deel uit van First Dutch Innovations en telt ruim honderd gepassioneerde medewerkers. In opdracht van de Nederlandse overheid ontwikkelen en beheren wij de nationale meetstandaarden. Wij zorgen ervoor dat deze tot de top van de wereld behoren en internationaal geaccepteerd zijn. Naast kalibraties biedt VSL maatwerk, referentiematerialen, interlaboratoriumvergelijkingen en trainingen. Als nationaal metrologisch instituut (NMI) maken we de meetresultaten van bedrijven, laboratoria en instellingen direct herleidbaar naar internationale standaarden. Daarmee levert VSL een belangrijke bijdrage aan de betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatie van producten en processen in het bedrijfsleven en de samenleving.

 

Over jouw team
Je werkt op de afdeling Kalibratie & Referentiematerialen in het team Ioniserende Straling (IO). Daarnaast heb je te maken met onderzoekers binnen IO en medewerkers van de afdeling Sales & Planning.

 

Dit bieden we jou
VSL biedt je een werkomgeving waar je het beste uit jezelf kunt halen. Dat zie je direct terug in onze arbeidsvoorwaarden, in de aandacht die we hebben voor medewerkers en in de manier waarop we omgaan met opleiding en scholing. Onze werksfeer is informeel en betrokken. In ieder geval kun je rekenen op een goed basissalaris, een dertiende maand en een ruim aantal verlofdagen. Je arbeidsvoorwaardenpakket stel je deels zelf samen, denk hierbij aan het naar wens inzetten van jouw flexbudget.

 

Enthousiast? Solliciteer en word onze collega!
Wil jij werken in een boeiende en afwisselende functie in een bedrijf dat behoort tot de top op het gebied van meten? Stuur dan zo snel mogelijk maar uiterlijk vóór 31 januari 2019 je cv en motivatie naar Lydia de Koning, HR-adviseur, via ldekoning@vsl.nl

Heb je nog vragen over deze functie? Dan kun je contact opnemen met Elvira Huizeling, afdelingsmanager Kalibratie & Referentiematerialen, via ehuizeling@vsl.nl.

Heb je vragen over de procedure, dan kun je bellen met

Lydia de Koning (015-2691543). Wij maken graag kennis met je!