Meetexpert(s) Elektrische Energie

25 januari 2019

Vacaturenummer 001

 

Wil jij werken bij één van ’s werelds meest toonaangevende bedrijven op het gebied van metrologie? Lijkt het je leuk om samen met andere specialisten bij te dragen aan onbetwistbare meetresultaten in een hoogwaardig uitgerust laboratorium?
Dan ben jij de persoon die we zoeken!

Voor de afdeling Kalibratie & Referentiematerialen zijn we per direct op zoek naar een enthousiaste:

 

Meetexpert(s) Elektrische Energie  [32- 40 uur per week]

 

Je werkt in een team dat verantwoordelijk is voor elektrische metingen en kalibraties. In het huidige team van tien mensen werken we aan de realisatie, onderhoud en ontwikkeling van de Nederlandse meetstandaarden en het uitvoeren van kalibraties voor klanten uit binnen- en buitenland. Ook kun je een rol spelen als rechterhand van onze wetenschappers in Europese projecten voor ontwikkeling van de meetstandaarden. Deze opdrachten voer je uit in ons eigen meetlaboratorium in Delft en op locatie bij klanten in binnen- en buitenland. Dat betekent dat je heel precies werkt en de drive hebt om meetresultaten steeds een stapje beter te krijgen.

Dit heb je bij voorkeur in huis

  • Een afgeronde technische HBO of universitaire opleiding, zoals elektronica/elektrotechniek of technische natuurkunde.
  • Parate elektronica kennis
  • Je houdt van hands-on technische problemen oplossen.
  • Je werkt nauwkeurig en hebt oog voor detail.
  • Bij voorkeur heb je ervaring in Labview, Matlab, Scilab, R, Python of PSpice.
  • Een goede spreek- en schrijfvaardigheid in het Nederlands en Engels.

 

Je hebt je vakkennis goed op orde en je beschikt over aantoonbare affiniteit voor elektrische metingen. Je hebt ervaring met data-acquisitie en het verwerken van meetgegevens. Nieuwe inzichten maak jij je snel eigen. Je hebt de ambitie om jezelf verder te ontwikkelen.  
Binnen VSL is nu ruimte voor meerdere kandidaten. Je zal je bezig gaan houden met het uitvoeren van hoogwaardige metingen voor klanten en het opzetten en/of verbeteren van bestaande faciliteiten op het gebied van energie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan de karakteriseren van de nieuwste slimme meters, die vaak nog niet eens op de markt zijn, of het mee ontwikkelen van een slimme methode voor het bepalen van de verliezen van powertransformatoren.

Over VSL
VSL maakt deel uit van First Dutch Innovations en telt ruim honderd gedreven medewerkers. In opdracht van de Nederlandse overheid ontwikkelen en beheren wij samen de nationale meetstandaarden. Wij zorgen ervoor dat deze tot de top van de wereld behoren en internationaal geaccepteerd zijn. Naast kalibraties biedt VSL maatwerk, referentiematerialen, interlaboratoriumvergelijkingen en trainingen. Als nationaal metrologisch instituut (NMI) maken we de meetresultaten van bedrijven, laboratoria en instellingen direct herleidbaar naar internationale standaarden. Daarmee levert VSL een belangrijke bijdrage aan de betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatie van producten en processen in het bedrijfsleven en de samenleving.

Dit bieden we jou
VSL biedt je een werkomgeving waar je het beste uit jezelf kunt halen. Dat zie je direct terug in onze arbeidsvoorwaarden, in de aandacht die we hebben voor medewerkers en in de manier waarop we omgaan met opleiding en scholing. Onze werksfeer is informeel en betrokken. In ieder geval kun je rekenen op een goed basissalaris, een dertiende maand en een ruim aantal verlofdagen. Je arbeidsvoorwaardenpakket stel je deels zelf samen, denk hierbij aan het naar wens inzetten van jouw flexbudget.

Enthousiast? Solliciteer en word onze collega!
Wil jij werken in een boeiende en afwisselende functie in een bedrijf dat behoort tot de top op het gebied van meten? Stuur dan je cv en motivatie naar Lydia de Koning, HR adviseur, via ldekoning@vsl.nl

Heb je nog vragen over deze functie? Dan kun je contact opnemen met Elvira Huizeling, afdelingsmanager Kalibratie & Referentiematerialen, via ehuizeling@vsl.nl.

Heb je vragen over de procedure, dan kun je bellen met
Lydia de Koning, telefoonnummer 015-2691543  Wij maken graag kennis met je!