Measurement Software Developer

26 februari 2021
Vacaturenummer 003

 

Wil jij werken bij één van ’s werelds meest toonaangevende bedrijven op het gebied van metrologie? Lijkt het je leuk om samen met andere specialisten bij te dragen aan onbetwistbare meetresultaten in een hoogwaardig uitgerust laboratorium? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

Voor ons IT-team zijn we op zoek naar een enthousiaste:

Measurement Software Developer (36 tot 40 uur per week)

Als metrologisch instituut is het belangrijk dat onze metingen absoluut betrouwbaar zijn en zo nauwkeurig mogelijk, met de kleinst mogelijke onzekerheid. Het automatiseren van metingen en hun analyses vormt daarin een belangrijke bouwsteen. Wij maken veel gebruik van software die we zelf hebben ontwikkeld. Een kans voor jou om hierin je meerwaarde te bewijzen!

Vanuit het IT-team werken wij samen met de wetenschappers en metrologen van de verschillende technologieën om hun meetsystemen daarin verder te ontwikkelen. Dat betekent dat jouw bijdrage bestaat uit het meedenken met de wetenschappers en metrologen over meet-methodieken, en het ontwerpen, schrijven en/of doorontwikkelen van software voor die methodieken. Daarnaast ben je beschikbaar voor projectmanagers en business developers in de ontwerpfase van onderzoeks- of klantprojecten waarbij softwareontwikkeling wordt voorzien. Je werkt primair vanuit onze hoofdvestiging in Delft.

Ons IT-team voor lab automatisering bestaat uit op het moment uit 3 medewerkers. Deze vacature betreft een uitbreiding.

Dit heb je in huis

  • Een HBO of universitaire opleiding in computer science, system engineering, of vergelijkbaar, of je werkt nu op dat niveau,
  • Praktische ervaring met het schrijven van hoogwaardige meetsoftware, het liefst voor metrologische en/ of technische toepassingen,
  • Kennis van Delphi, SQL-server en SCRUM is een pré,
  • Goede spreek- en schrijfvaardigheid in het Nederlands en het liefst ook Engels.

Uiteraard ben je in staat hoofd- van bijzaken te onderscheiden, oplossingsgericht en creatief, kritisch en communicatief sterk, en in staat om zowel projectmatig als in teamverband te werken.
We werken veel via de SCRUM methodiek, onze codes staan in Git, en wij houden tickets bij via Jira. De belangrijkste softwaretalen binnen VSL zijn Delphi en LabView. Kennis van Python is een pré.

IT-team over de functie van Measurement Software Developer
“Het leuke van onze functie is dat je kennis op doet en binnen kan kijken bij alle technologieën en afdelingen van ons bedrijf. Dat zorgt ervoor dat je veel mensen leert kennen, kennis over verschillende technologieën kunt uitwisselen op het gebied van softwareontwikkeling en daarmee een essentiële bijdrage kunt leveren over de gehele breedte van ons bedrijf.”

Over VSL
VSL maakt deel uit van First Dutch Innovations en telt ruim honderd gepassioneerde medewerkers. In opdracht van de Nederlandse overheid ontwikkelen en beheren wij de nationale meetstandaarden. En wij zorgen ervoor dat deze tot de top van de wereld behoren en internationaal geaccepteerd zijn. Daarnaast verzorgen we onder meer kalibraties, maatwerk,

referentiematerialen, interlaboratoriumvergelijkingen en trainingen. Als nationaal metrologisch instituut maken we de meetresultaten van bedrijven, laboratoria en instellingen direct herleidbaar naar internationale standaarden. Daarmee levert VSL een belangrijke bijdrage aan de betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatie van producten en processen in het bedrijfsleven en de samenleving.

Wat doe je zo gedurende je dag/week
Je start je dag met een korte stand-up met het IT-team. Vervolgens ga je verder met de softwareprojecten waarmee je die periode bezig bent. Je overlegt met je collega’s, de Product Owner(s), en de SCRUM master over de voortgang.
Halverwege de dag loopt een collega binnen met een project- of klantvraag waar aanpassing aan meetsoftware bij nodig is. Je denkt mee en maakt eventueel afspraken over benodigde inzet van jou of je collega’s.
Aan het einde van de dag loop je nog even het lab in, je bent door een metroloog uitgenodigd mee te kijken bij zijn/haar meetproces. Ze hebben een vraag welke mogelijkheden jij ziet een bepaalde stap in het meetproces te automatiseren.

Dit bieden we jou
VSL biedt je een werkomgeving waar je het beste uit jezelf kunt halen. Dat zie je direct terug in onze arbeidsvoorwaarden, in de aandacht die we hebben voor medewerkers en in de manier waarop we omgaan met opleiding en scholing. Onze werksfeer is informeel en betrokken. In ieder geval kun je rekenen op een goed basissalaris, max schaal 10 € 5.386 bruto per maand, een dertiende maand en minimaal 33 verlofdagen. Je arbeidsvoorwaardenpakket stel je deels zelf samen, denk hierbij aan het naar wens inzetten van jouw maandelijkse flexbudget van 5,58%.

Enthousiast? Solliciteer en word onze collega!
Wil jij werken in een boeiende en afwisselende functie in een bedrijf dat behoort tot de top op het gebied van meten? Stuur dan vóór 15 april 2021 je cv en motivatie naar Lydia de Koning, HR adviseur VSL, via: ldekoning@vsl.nl. Bij vragen kun je haar bellen op 015 - 269 15 43.
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Manon Haring, Manager ICT, via: mharing@vsl.nl onder vermelding van ‘vacature software engineer’.