Some alt text

Metroloog dosimetrie / ioniserende straling

Metroloog dosimetrie / ioniserende straling

27 maart 2017    
Vacaturenummer 004

Goed en betrouwbaar meten is de kernactiviteit van VSL. Door onze kennis en ervaring op het gebied van meten (metrologie) mogen wij ons tot een van de topinstituten van de wereld rekenen. In opdracht van de Nederlandse overheid ontwikkelen en beheren wij de nationale meetstandaarden en zorgen wij ervoor dat deze meetstandaarden tot de top van de wereld behoren èn internationaal geaccepteerd zijn. Omdat wij over gekwalificeerde, hoogopgeleide professionals en state-of-the-art faciliteiten beschikken, zijn wij in staat onze binnen- en buitenlandse klanten nauwkeurige en onbetwiste meetresultaten te bieden. Daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatie van producten en processen in bedrijfsleven en samenleving. VSL maakt onderdeel uit van TNO Bedrijven er werken bij VSL ruim 100 gepassioneerde vakmensen

In de radiotherapie is er, naast geavanceerde bestaande technieken, momenteel een sterke ontwikkeling in de diverse bestralingstechnieken, zoals MR Guided Radiotherapy en protonentherapie te zien. Hierdoor is er een groeiende behoefte aan betrouwbare en nauwkeurige metingen op het gebied van ioniserende straling. Vanwege deze groeiende vraag is er in de afdeling Kalibratie & Referentiematerialen een vacature voor de functie

Metroloog dosimetrie / ioniserende straling 
[32-40 uren per week]

Jouw werkgebied
Tot het werkgebied behoren zowel de medische als de industriële sector met nauwkeurige metingen voor dosimetrie t.b.v. zowel stralingsveiligheid, radiodiagnostiek als radiotherapie. Hiervoor beschikt VSL over een high-end laboratorium met een aantal bestralingsfaciliteiten, waaronder bundels gammastraling, röntgentoestellen en brachytherapiebronnen, en bijbehorende meetfaciliteiten. Met deze opstellingen worden kalibraties en andere diensten, zoals dosimetrie-audits en adviesopdrachten uitgevoerd. 

Jouw werkzaamheden
Als metroloog ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van kalibraties en andere diensten op het gebied van dosimetrie in opdracht van derden, welke zowel in het VSL laboratorium als op locatie worden uitgevoerd. Je draagt bij aan het beheer van de VSL meetstandaarden voor ioniserende straling en de bijbehorende faciliteiten, inclusief het onderhouden van de bijbehorende kwaliteitsprocedures. Na een inwerkperiode ben je in staat om deze werkzaamheden met een grote mate van zelfstandigheid op een kwalitatief hoog niveau uit te voeren. 

Daarnaast ondersteun je in teamverband de verschillende R&D projecten gericht op de ontwikkeling en toepassing van (primaire) dosimetriestandaarden, met name voor de radiotherapie, 2D en 3D dosimetrie technieken en andere meetopstellingen. Dit gebeurt zowel ten behoeve van de contracten die VSL heeft met het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) voor het beheer en de ontwikkeling van de nationale meetstandaarden als voor externe opdrachtgevers. 

Door het werken met ioniserende straling ben je ingedeeld als blootgestelde werknemer categorie A en draag je actief bij aan het VSL beleid t.a.v. veilig werken met ioniserende straling. 

Jouw kwaliteiten
Je hebt een afgeronde HBO opleiding Technische Natuurkunde en hebt bij voorkeur ervaring met nauwkeurige meettechnieken voor ioniserende straling (bijvoorbeeld in een radiotherapieomgeving), programmeren en data acquisitie. 

Je werkt nauwgezet en richt je met enthousiasme op nieuwe uitdagingen. Je beschikt over een goede spreek- en schrijfvaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal. Je bent in het bezit van het diploma Coördinerend Deskundige in de stralingsbescherming (Voorheen stralingshygiëne deskundigheidsniveau 3) of bereid deze op korte termijn te halen. Voor deze functie is het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) noodzakelijk.

Ben jij praktisch en klantgericht ingesteld en in staat om projectmatig en in teamverband te werken, dan nodigen wij jou uit om te solliciteren. 

Jouw beloning
VSL biedt je de kans je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Onze cultuur kenmerkt zich door zelfsturende en gedreven mensen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en passie voor het vak. Samenwerken is daarbij onlosmakelijk verbonden met succes!

VSL kent een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket à-la-carte met de mogelijkheid een goede balans te vinden tussen werk en privé. Het salaris past bij de zwaarte van de functie.

Jouw reactie
Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Vincent Fokkema, afdelingsmanager Kalibraties & Referentiematerialen. E-mail: vfokkema@vsl.nl  Tel: 015 2691575. Ook kun je contact opnemen met Lydia de Koning, personeelsadviseur VSL. Heb je interesse stuur dan je CV en motivatie voor 14 april 2017 naar ldekoning@vsl.nl